Skip directly to content

Hoe het was...

Free Podium 2019

Wat hebben we van deze 13de editie van M@C geleerd?
Dat een free podium altijd garant staat voor een leuke en gezellige avond.
Dat er ook nu weer een heel gevarieerd aanbod was. Van Mozart over Vivaldi en Sibelius maar ook met een Fly or Die mentaliteit richting Netsky. 
Dat iedereen op zijn eigen niveau gemusiceerd heeft. Dit wordt vanuit de organisatie sterk aangemoedigd en het publiek staat hier duidelijk voor open. Iedereen volgende keer op dat podium!  
Dat ik als organisator niet moeten

Tags: 

Less is more .... and Many More

Doorgaans staan er 2 groepen op het podium van Music@Concordia. Afgelopen editie, de 12e al, hadden we echter aan eentje genoeg. And many more maakte immers haar naam waar. De coverband van “onze” Jonas en Eva (van wie we intussen de stem ook maar al te goed kennen) gaf in anderhalf uur onafgebroken show, het beste van zichzelf. Dat het publiek braafjes op de tribune bleef zitten en zich niet aan een dansje waagde, verbaasde de band wel.

Tags: 

Big M@C

Zaterdag 13 oktober. Een mooie zonnige dag kondigt zich aan. Ideaal om de tuin klaar te maken voor de winter. Het is immers herfst en de bladeren vallen van de bomen. Ergens in een klein dorp in West-Vlaand’ren,  Sint-Eloois-Winkel(SEW), worden de snoeiwerken vroegtijdig opgeschort.
Om kwart voor drie (marge van een halfuur niet meegerekend) vertrekt de bus van dicht bij de zee naar de andere kant (sic) van het land.

Tags: 

Woodstock

Music@Concordia viert zijn 2de lustrum in ware Woodstock stijl…
Het is ondertussen een beetje een gewoonte geworden. De jeugd repeteert tot 17h30 en dan begint de rush. Vele handen maken licht werk. Binnen de kortste keren staat al het materiaal achteraan in het duivenlokaal. En een kwartier later begint de laatste repetitie. Het grote clarinet choir test de akoestiek van de zaal in hun raccord.
Ondertussen worden de tafeltjes voorzien van de laatste attributen.
Gelukkig komen de dwarsfluitistes

Tags: 

Dixie & Liège Exports

Hoeveel redenen heb je nodig om zenuwachtig te zijn? De aandachtige lezer zal merken dat deze aanhef in iets andere vorm al eens gebruikt is bij de vorige verslagen van Music@ Concordia. De verslaggever toen zocht redenen om gelukkig te zijn. Uw verslaggeefster van dienst moest niet lang zoeken naar redenen om zenuwachtig te zijn (en gelukkig achteraf). 
Zaterdag 4 februari. Naar goede gewoonte betreden twee groepen muzikanten het podium in de Concordia.

Tags: 

Brassband Willebroek

Hoeveel redenen heb je nodig om gelukkig te zijn? De aandachtige lezer van vorige verslagen zal meteen weten dat dit al eens gebruikt is als intro. Recyclage dus. Niet uit noodzaak, want ook al ben ik een dag ouder, de hersencellen werken nog perfect. Althans dat vertel ik aan al die gasten die ik elke morgen voor de spiegel zie staan...
 
Neen, deze intro kan deze keer niet beter van toepassing zijn.

Tags: 

Pop meets Brass: een ideale combinatie

Vorige zaterdag was het weer zover. Een nieuwe editie van M@C. Het selecte publiek was natuurlijk weer trouw op post. Bij de 6de editie hebben zij begrepen dat M@C telkens garant staat voor een leuke, gezellige avond gevuld met kwaliteitsvolle muziek. Dat elke avond er telkens anders uit ziet, maakt het alleen maar interessanter.
De spits werd afgebeten door Cyprium V, het koperkwintet van Jeroen Bavin. Van bij de eerste noot hadden we het al meteen door.

Tags: 

The Generation Concept - Family Ties

Hoeveel redenen heb je nodig om gelukkig te zijn?
Een jaar geleden fronsten misschien hier en daar wat mensen de wenkbrauwen. Hoe kan deze 5de editie van M@C nu ooit een boeiende avond muziek opleveren. Maar ik had mezelf voorgenomen dat ik met mijn eigen familie samen op een podium wou musiceren. En dat is gelukt. “We zouden eens moeten…” werd eindelijk omgezet in “En nu doen we ’t voor echt”.  Een droom die werkelijkheid is geworden. Bedankt!
Dat het geheel een risico inhield, daar was ik me

Tags: 

Swing is the thing ....

Dienstmededeling: Na de vorige edities van M@C waren we al redelijk sceptisch over de uiterst positieve berichtgeving waarop het evenement keer op keer kon rekenen. Een onderzoek drong zich op en dankzij een uiterst grondige aanpak kon de waarheid achterhaald worden: de organisator zelf leverde deze vooringenomen teksten!? Aangezien wij objectieve verslaggeving hoog in ons vaandel dragen, wordt vanaf nu de teksten geschreven door een onafhankelijke journalist.
 
De opkomst voor deze editie was

Tags: 

Muziek van eigen kweek

Zaterdagavond 11 oktober; 20h00. Zaal Concordia is weer goed volgelopen met een waar kennerspubliek. Klaar om een avond te genieten van een uiterst gevarieerd en hoog kwalitatief muziek aanbod.
Rode loper doorheen de avond is de concertband van Antwerpen. Deze band is de thuisbasis van onze dirigent Peter. Zij komen uit in superieure (=hoogste!) afdeling. Meteen vanaf de start van het eerste werk (Fanfare for the common man) is het duidelijk dat ze dat hoge niveau ook waard zijn!

Tags: 

Pages